Kıl çadır üretim ve imalatı

kıl çadırları

kıl çadırları sıla kıl çadır peker dokuma güvencesi ile 7 yıl garantili 4 mevsim dostu olarak hizmet vermekteyiz. Kuşkusuz Türkiye’nin kıl çadırları Sıla Kıl Çadır güvencesi ile tüm Türkiye’ye kurulum yapılmaktadır. Kıl çadır denildiğinde akla gelen ilk isim olmayı peki nasıl başardık hemen anlatalım.

Kıl Çadırları Markası SILA KIL ÇADIR

Sıla kıl çadır peker dokuma olarak 8 kuşaktır üretim imalat ve kurulum yapıyoruz. Uzun süren bu güçlü tecrübemiz ve kaliteli işçilik sayesinde kıl çadırlar sürekli olarak kendimizi yenileme üzerine dikilir. Geçmiş dönemlerde emek emek el işçiliği ile dokunan bu bir birinden muhteşem çadırları günümüzde makineler sayesinde daha rahat bir şekilde dokunmaktadır. Makineler çadırlar dikilirken oluşması muhtemel olan ip kaçması gibi durumları engellemek ile birlikte daha hızlı teslimat yapabilmek adına bizleri daha da güçlendirmiştir.

Kıl çadırları 7 yıl garantili olarak sunan ve tam garanti koşulları dahilinde hizmet veren Sıla kıl çadır, bu gücünü hem keçi kılının özelliklerinden hemde makine üretiminden 0 hata ile almaktadır. Web sitemizde dilerseniz gezinerek kıl çadırları hakkında daha detay bilgiler alabilirsiniz.

kıl çadırları
kıl çadırları

Kıl Çadırları Keçi Kılı

Yapısı bakımından çok zengin ve doğal özelliklere sahip olan kıl çadırları 4 mevsim dostudur. Yazın kıl çadırları içerisi serin olur ve kışın sıcacık ortamlar sunar. Daha önceden yaptığımız kıl çadırları en büyük referanslarımızdandır. Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde Sıla Kıl Çadır Peker Dokumacılık Markasını görebilirsiniz. Üzerinde etiket gördüğünüz tüm kıl çadırlar tarafımızca güvence ve destek altındadır.

Keçi kılı özellikleri

Keçi kılı özellikleri bakımından oldukça fazla ve mükemmeldir. Kıl çadır dokumasında kullanılan keçi kılları Kaşmir keçisi denilen keçi türünün kılından emek emek el ile dokunulur. Günümüzde kaşmir keçisinden elde edilen keçi kılı makineler ile hızlı ve daha kaliteli olarak dokunmaktadır. Peker dokumacılık olarak her zaman müşteri memnuniyetine sonsuz önem verdiğimizden ve vizyonumuzu her zaman bir adım ileri taşımakta olduğumuzdan dolayı biz de artık makinelerle keçi kılı dokuması kullanmaktayız.

Kaşmir keçisi başka bir adı ile bilinen “KEŞMİR KEÇİSİ”

Kaşmir keçisi (Capra hircus laniger), Himalaya Dağları’nın doğu yaylalarında yaşayan ufak boylu evcil keçi ırkı.

Yünü beyazdan kahverengiye kadar değişir. Hindistan’dan başka Tibet, Moğolistan ve Çin’de de geliştirilmiştir. Dokumacılıkta yalnız ince tüyleri (postun taranmasıyla elde edilen tiftik) kullanılır, verimi keçi başına en çok 150 gramı bulur. Bu bakımdan değeri çok olan kaşmir yününden, bebek giyim eşyaları, yumuşak paltıloklar ve dünyaca ünlü kaşmir şalları yapılır.

Kaşmir’in anavatanı Pakistan-Hindistan ortak bölgesi kaşmir eyaletidir. Günümüzde Çin , Moğolistan , İran , Afganistan ve Himalaya bölgesinde yetiştirilir. Avrupa’ya 200 yıl önce getirilmiştir. Avrupa da en çok İskoçya da yetiştirilir. 1970 yılında Avustralya ve Yeni Zelanda da büyük kaşmir çiftlikleri kurulmuştur. 1989 yılında Amerika ya kadar uzanmıştır.

Kaşmir Keçisi Görünüm Özellikleri:

Kaşmir keçileri beyaz’dan gri’ye , kahve’den siyah’a çalar renktedir. Kaşmir keçisinde 2 çeşit tüy yapısı bulur. Üst tüyler ortalama 10-30 cm arasındadır. Alt tüyler 4-6 cm’dir. Kaşmir keçisi bu alt tüyleri için yetiştirilir. Kaşmir keçilerinin kulakları sarkıktır. Boynuzları kıvrık yapıdadır. Genelde sakin yapıya sahip olmalarına rağmen liderlik mücadelesi için kavga ederler. Tırmanmayı ve zıplamayı çok severler.

Bakımı:

Diğer keçi ırklarından yetiştirilme açısından çok bir farkı yoktur. Kış şartlarına dayanma gücü diğer ırklara göre daha yüksektir. Rakım 4000-5000 m. de yaşayabilirler. Kaşmir keçileri ahır hayatına uygun değildir. Yaz aylarında yayılımda kalırlar ancak şiddetli yağmurlarda ve aşırı soğuklarda barınağa ihtiyaç duyarlar.

Verim Özellikleri:

Canlı ağırlık: Erkek: 70 kg; Dişi: 40 -50 kg
Cidago yüksekliği: 60 cm
Alt yün miktarı: 150 – 300 gr/yıl
Tüy inceliği: 14 micron

Kaşmir Yünü:

  • Kaşmir Keçisinin üst tüyleri aslında normal koyun yününden çok bir farkı bulunmamaktadır. Hacmen koyun yününe kıyasla daha incedir. Bu onu daha kaygan ve yumuşak yapar. Keçinin ağır kış şartlarına dayanmasını sağlayan aslında alt tüyleridir. Üst tüyler bu alt tüyleri sarıp bizim için değerli olan alt tüyleri korumaktır. Üst tüyleri ip,çuval ve kilim üretiminde kullanılır.
  • Üst ve Alt tüylerin ayıklanması ve alt tüylerin kalite oranına ulaşmak için özel mekanik işlemlerden geçmektedir. Bu makineler en az 100 kg kaşmir tüyü ile çalışmaktadır. Bu da ortalama 500 keçi’ye tekabül eder. Makinelerin çok pahalı olmasından dolayı küçük işletmelerde bu mümkün değildir. Buna rağmen küçük işletmeler için daha basit makineler vardır. Ancak çok daha zahmetlidir. Bu makinelerle 1 saatte ancak 10 gr yün ayıklanabilir.
  • İlkbaharda keçi kış tüylerini atar. Bu tüyler bu dönemde elde edilir. Bu tüyler tıraş edilerek yada özel taraklarla taranarak elde edilir. Taramak daha uzun ve zahmetlidir. Ancak bu işlem keçinin daha çok hoşuna gider. Elde edilen değerli alt tüyleri güvelenmeye karşı korumak için hava geçirmez ağzı kapalı plastik torbalara konur. Kış mevsimi ne kadar uzun ve sert geçerse kaşmir keçisinin değerli alt tüyleri de o kadar güzel ve parlak olur.
  • Kaşmir kumaşı nemi emme oranı çok yüksektir. Kaşmir en hafif doğal tüy özelliğine sahiptir. Kaşmir yününden elde edilen kumaşlar diğer yünlere göre 6 kat daha sıcak tutar.
  • Kaşmir kumaşının daha dayanıklı ve yumuşak hissi verebilmek için kaşmir ipliğine %25 ipek katılır.
  • Gerçek kaşmir kumaşı Keçi Kılı anlamak için:
  • Kaşmir kumaşından elde edilmiş ürünü esnetip bırakıldıktan sonra hemen eski halini hemen alacaktır.
    Saf kaşmir vücudunuzda batma ve kaşınmaya neden olmaz.
    Saf kaşmir kullanıldıkça mutlaka tüylenme yapar.

SILA KIL ÇADIR İLETİŞİM & FİYAT TEKLİFİ

Türkiye’nin Lider Kıl Çadır – Yörük Çadır Firması

SILA KIL ÇADIR PEKER DOKUMA
Cep Tel: +90 533 498 6210
E-mail: sonerpeker0998@gmail.com
Adres: AYDIN/Nazilli Arslanlı Mahallesi | kıl çadır ve kıl çadırı imalat

 

 



Bir yanıt yazın